-
Thermal Park Egerszalók ***+         Hotel Kapitány **** Sümeg         Family Wellness kedvezményes árak                                                          ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: 06-30 678-0654
-

Azok a csodás wellness szállodák

Magyarország a gyógyvizek országa, ahol kiváló wellness szállodák és gyógyfürdők várják a kényeztetésre vágyó vendégeket. De mitől is lesz egy szálloda wellness szálloda, és milyen szolgáltatásokra számíthatnak azok, akik wellness szállodában foglalnak szobát.



Wellness szállodák szolgáltatása
A wellness-szálloda olyan szálláshely, amely szállást, ellátást, illetve az egészséges életmódhoz, erőnléthez és betegségmegelőzéshez szükséges programokat kínál a vendégek részére.

Ezek a wellness programok változatosak és sokfélék, szerepelhet közöttük hagyományos gyógykezelés, így szakorvosi rendelés, tanácsadás egészséges életmódhoz, diétás tanácsadás, balneoterápia, hidroterápia, pakolásos kezelések, de különféle masszázsok, fürdők, mozgásterápiák. Sok helyen találunk rekreációs központot, ahol gyógymedencékben, élményfürdőkben, pezsgőfürdőkben, jacuzziban és különféle szaunában frissülhet a vendég. Mindezeket szépségközpont egészítheti ki, fodrászattal, manikűrrel, pedikűrrel, műköröm-építéssel, bioszoláriummal és kozmetikussal.



De milyen kritériumok vonatkoznak egy wellness szállodára?


A wellness-szálloda a magyar törvényi szabályozásban 2003 óta létezik. A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium rendelete szerint az a szálloda, amely megfelel a minimum háromcsillagos szállodákra előírt követelményeknek, az egyes szállodai szaktevékenységeket, illetőleg a szálloda által nyújtott szolgáltatásokat az erre vonatkozó szakképzettséggel rendelkező személyekkel látja el, az egészséges életvitelhez szükséges gasztronómiai, sport, relaxációs illetve wellness-szolgáltatásokat nyújt, valamint közösségi programlehetőségeket biztosít, továbbá megfelel a következő feltételeknek:

1. A szálloda minimum 1 beltéri fürdőmedencével rendelkezik.
2. A szálloda rendelkezik minimum 2-féle szauna vagy gőzfürdő létesítménnyel.
3. A szálloda az arc-, test-, kéz-, láb- és hajápolási szolgáltatások közül legalább négyféle szépségápolási lehetőséget nyújt.
4. A szálloda legalább 6-féle masszázs, relaxációs és egyéb közérzetjavító – vizes és száraz -szolgáltatást kínál.
5. A szálloda gasztronómiai kínálatában szerepelnek a régióra jellemző, hagyományőrző magyar, továbbá reform- és vegetáriánus étel és italajánlatok.
6. A szálloda rendelkezik kardiogépekkel is felszerelt fitness-teremmel és sportedzővel, sportoktatóval, vagy testnevelő tanárral.
7. A szálloda minimum 4-féle szabadidős sportolási vagy keleti mozgásprogramot kínál, és további minimum 1-féle aerobik jellegű tréninget.
8. A szálloda minimum 3-féle közösségi, kulturális, zenei, művészeti programlehetőséget nyújt, illetve folyamatosan ajánlja a környék nyújtotta lehetőségeket.
9. A szálloda a nappali és a délutáni műszakban rendelkezik legalább 1 fő wellness végzettségű vagy azzal egyenértékű végzettséggel rendelkező dolgozóval. A wellness fogalma viszonylag újnak számít a gyógyászatban és a turizmusban is. A wellness turizmus olyan, az állandó lakóhelyen kívüli, ideiglenes tartózkodást jelent, amely során a turista célja az optimális egészségi állapot elérése, a testi, lelki és szellemi egyensúly megteremtése.





Szerencsére egyre többen ismerik fel az egészséges életmód fontosságát és lesznek a wellness hívei. Mindezek után talán érthető, hogy miért is tekintik napjaink egyik kulcsfontosságú fogalmának a wellness-spát, s hogy miért is indultak sosem látott fejlődésnek a wellness-szállodák és a spa-központok. Ez a tudatosan vállalt életfilozófia lehet ugyanis az egyetlen ésszerű válasz a mai rohanó világ kihívásaira.







A hetente frissülő Wellness rovatban a Wellness Corp Consulting hétről hétre új témával szolgál olvasói számára, amelyek mindegyike az egészségtudatos élet, az egészséges életmód és a testi-lelki harmónia megteremtéséhez kapcsolódik. Tippeket ad egy kellemes wellness-hétvége eltöltéséhez is, amelyek új energiával töltik fel a vendégeket. A Wellness Corp Consulting rovatai ötleteket adnak a sikeres fogyókúrához, a narancsbőr leküzdéséhez, és a sportos testalkat eléréséhez, beszámolnak  a szervezet számára szükséges testmozgás új trendjeiről, de ismertetik a legújabb és a legősibb masszázs-fajtákat is.