-
Thermal Park Egerszalók ***+         Hotel Kapitány **** Sümeg         Family Wellness kedvezményes árak                                                          ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: 06-30 678-0654
-

High Tech szoláriumok


Innovatív technológiák
Aki azt hiszi, hogy a szolárium fejlesztések kizárólag arról szólnak, hogy a vendég minél több funkciót szabályozhasson személyre szabottan, az nagyon téved! A jövőbe mutató UV-technológia, az első osztályú design, a bőrpigmentáció mérése és az energiatakarékosság mind-mind a fejlesztések szempontjai közé tartoznak.

A jövőbe mutató UV-technológia és az első osztályú design ma már olyan alapkövetelmények, amelyektől egyetlen élvonalbeli, professzionális szolárium gyártói sem vonatkoztathatnak el. Előbbi, azaz a jövőbe mutató UV-technológia mostanság már magában foglalja, hogy 2007. július 23. óta az új szolárium gépekben a maximális erythem-súlyozású sugárzás (UVA+UVB) nem haladhatja meg a 0,3 W/m2-t.
Az úgynevezett Dynamic Power-technológia új fejezetett nyitott az UV-kompetencia terén. Ez a technológia ugyanis az UV-csöveknél Watt-onként 25%-kal nagyobb UV-teljesítményt nyújt. Emellett lehetővé teszi, hogy a különböző stúdiófilozófiákhoz – legyen az az energiatakarékos üzemeltetés vagy a nagyfokú barnító teljesítmény – hozzá lehessen igazítani, mégpedig anélkül, hogy ehhez a szolárium gépben csöveket kellene cserélni, pláne egyes részeket átépíteni. A szoftvert ugyanis igény szerint lehet beállítani. A másik ok, amiért ez lényeges, hogy így könnyebb alkalmazkodni a különböző országokban érvényes EU-normákhoz.
A jelenleg folyó szolárium fejlesztések fontos részét képezi a bőrpigmentáció mérésére szolgáló technológia is, ami – az EU szabályozáshoz hasonlóan – szintén az egészség megóvását célozza. Ha ugyanis lehetőség van a vendég bőrét elemezni, meghatározni, mennyi a számára legoptimálisabb UV-fénymennyiség, s arra is, hogy a gép ennek fényében pontosan ezt az adagot bocsássa ki, akkor legtöbb károsodást okozó túladagolás eleve kizárt. A közeljövőben várhatóan minden szoláriumban lesz bőranalízis funkció, addig pedig különböző mobilkészülékek látják el ugyanezt a feladatot.
A szolárium fejlesztések harmadik iránya a wellness – jelleg. A fény- és az aromaterápia, a relaxációs hangterápia, a barnító térbe áramló illatos levegő, a frissítő vízpermet, sőt, a meghatározott hullámhosszúságú fénnyel végzett anti-aging bőrkezelés ma már mind-mind létezik.
A barnító teljesítmény fokozása, az egészség megóvása és a wellness-élmény mellett azonban a szolárium fejlesztések során nem kevésbé fontos szempont, hogy a szolárium csövek energiatakarékosak legyenek, élettartamuk pedig minél hosszabb legyen. E tekintetben két újítás is van: az egyik egy új elasztikus foszforréteg, melynek hosszabb az élettartama, és javítja a teljesítőképességet, a másik az úgynevezett „nyitott üveg” új, erősebb „UV fényáteresztő” típusa, mely az UVB készülékek új generációját jelenti.
E fejlesztéseket mindenekelőtt az a tény motiválta, hogy az UV-lámpákat 450-550 óra elteltével ki kell cserélni, különben az UV-fény kibocsátásakor fellépő teljesítményvesztés miatt a barnulási eredmények romlanak. Ezért is olyan jelentős eredmény a drága foszforréteggel bevont lámpa, amelynek UV-sugárzási teljesítménye így az idő múlásával sem csökken, és az első 1000 üzemórában megbízható és maradandó barnaságot eredményez.