-
Thermal Park Egerszalók ***+         Hotel Kapitány **** Sümeg         Family Wellness kedvezményes árak                                                          ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: 06-30 678-0654
-

Mindent a szépségért?!


A hagyományos kozmetikai kezelések mellett számos bizarr szépségtrükköt kipróbálhat, akinek van elég bátorsága. De tényleg kell mindent a szépségért?
Körbejártuk a világot, és összegyűjtöttünk tíz olyan különös, néhol rémisztő kezelést, melyeket a szépség megőrzésére végeznek, a 24 karátos arany arcpakolástól a vörösboros fürdőzésig.

Arcpakolás gésamódra
Egy titkos összetevőt használnak abban a tradicionális arcpakolásban, melynek a hagyományok szerint a japán gésák köszönhették különleges szépségüket. Ez szó szerint az égből pottyan: ez a madárürülék. Nem is akármelyik madáré, hanem a fülemüléé. A modern technikának köszönhetően UV-fénnyel tisztítják, majd porítják, és ezt keverik össze rizsporral, hogy semlegesítsék a szagokat. 
Amikor felviszik az arcra a pakolást, a természetes enzimek az elhalt hámsejteket segítenek eltávolítani a bőrről, így tisztítva a pórusokat. Az ősi japán módszer, melyet a kabuki színészek és gésák alkalmaztak, úgy tartják, tisztábbá, csillogóbbá, élénkebbé varázsolja az arcbőrt.


Harapós szépítkezés

Halakkal a bőrkeményedések ellen? Sok helyen alkalmazzák e fura kezelést. A páciensek 15-30 percig ülnek a lábukat száz garra rufa halat tartalmazó edénybe lógatva. Ezek a kis pontyféleségek az elhalt, megvastagodott bőrréteget gyengéden harapdálják le a lábról. Mivel ezeknek a halaknak nincs foga, a rágcsálásuk ártalmatlan, csak bizsergő és esetleg csiklandozó érzetet kelt. A tradicionális török kezeléssel érdekes módon egészíthetjük ki a pedikűrözésünket.

Hideg fejjel

Ahogy a barométer mutatója emelkedik, úgy hűl az idő a jeges teremben. A 12 Celsius-fokos helyiségben hópelyhek is hullhatnak a plafonról, és mentolos-friss szellőt fújnak, hogy még jobban elősegítsék a kikapcsolódást. A hidegkamra jó kiegészítése a szaunázásnak, a nagy hőmérséklet-ingadozás elősegíti a vérkeringés serkentését, így feszesebbé, üdébbé téve a bőrt, csökkentve a narancsbőr kialakulását például.

Midasz király érintése

Talán csak egy kis csillogás hiányzik hozzá, hogy visszatérjen a bababőr puhasága az arcra. A brazil aranypakolás talán segíthet ebben. A kezelés alatt 24 karátos arany lapocskákkal borítják be az arcot, majd bemasszírozzák a bőrbe. Az arany jótékony hatásait már régóta ismerik: stimulálja a kollagéntermelést, feszesebbé és tónusosabbá teszi a bőrt, és az egyedülálló csillogásról sem szabad megfeledkezni.

Tojások az arcra

Bár kissé sikamlósnak tűnik első hallásra, de a kaviárpakolás méltó riválisa lehet a botox-kúrának. A svájci fagyasztott-szárított halikrát szobahőmérsékletűre melegítik vízben, majd felkenik az arcra. Hatóanyagai a bőr mélyebb rétegeit is elérik az elektromos kezelés során, mely tónusosabbá teszi a bőrt és élénkíti a sejtek működését. A kaviár emellett gazdag fehérjékben, vitaminokban és antioxidánsokban, táplálja a bőrt, segít a napfény okozta károsodások enyhítésében, lágyítja a bőrt és egyedülálló csillogást ad a bőrnek.

Ki piszkálja a chi-met?!

Ha a távol-keleti gyógymódok kerülnek szóba, elsőre a teák jutnak eszünkbe. Ám a vérkeringés serkentésére, az immunrendszer erősítésére és fejlesztésére egy másik ősi technika, a köpölyözés is rendelkezésünkre áll. A módszer azon alapszik, hogy a gerinc összeköttetésben van az összes többi szervvel a testben, így a körülötte végzett kezelés, mely során kis búrákat helyeznek a bőrre, melyek vákuumot képeznek a felhelyezés után, segítenek a chi áramlásának helyreállításában, így a szervek egészséges működésének javításában. Mikor eltávolítják a csészécskéket, a páciensek nyugodtabbnak és energikusabbnak érezhetik magukat.