-
Thermal Park Egerszalók ***+         Hotel Kapitány **** Sümeg         Family Wellness kedvezményes árak                                                          ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: 06-30 678-0654
-

Nem a szexről szól a thai masszázs!

Mind több thai masszázst kínáló hely van hazánkban is. A legtöbben a különlegességet és az egzotikumot kapcsoljuk ehhez a masszázshoz, sokan azt hiszik, hogy kivételes erotikus élményben is részük lehet, ha kipróbálják.Mihályi Emese gyógymasszőr szakértő írása arról, hogy mi is valójában a thai masszázs. 
 
 A thai masszázs egy ősi, tradicionális masszázsfajta a Távol-keletről. Gyökerei több száz éves hagyományokra nyúlnak vissza. Alapvetően a testben futó meridiánok – energiapályák - ismeretén alapszik, hiszen a meridián-rendszer szerint végzik a masszázst: a test akupresszúrás pontjait ingerlik nyomásos technikával. Így alapjaiban más, mint az európai masszázsok.
Mi történik a masszázs folyamán?
A különböző fogásokat vivőanyag, vagyis krémek, olajok nélkül végzik. A masszázs a talajon elhelyezett matracon történik, könnyű, kényelmes ruhában, fekvő, illetve ülő testhelyzetekben. Ezek a testhelyzetek és mellé az izmok nyújtása segít a fájdalmak enyhítésében, a merev izomcsoportok lazításában. Segítségével rugalmasabb, hajlékonyabb, ellazultabb lehetsz. Első alkalommal, amíg nem szokod meg az erős nyomásokat, úgy érezheted magad, mint akit megvertek. Talán az is megfordul a fejedben, hogy nem a legjobb lazító módszert választottad. Az igazi felüdülés, a laza izmok érzése, a kipihent állapot érzése után azonban mindent másképp látsz majd, és jó érzésekkel térsz haza.
A thai masszázs az egész testre kiterjed, persze lehet csak részeket kérni, de az igazi az, ha az egész testet hagyjuk átmasszíroztatni. Az egész egy kidolgozott, szépen felépített szisztéma szerint történik. A masszőr nem csak ujjait használja, hanem a kézfejét, könyökét, térdét, lábát, talpát is használja folyamatosan


Az igazi thai masszázs: a hátadba is térdelhetnek
A thai masszázs hatásai:
  • Nyugtató
  • Serkentő
  • Teljes relaxációt lehet vele elérni
  • Feszültségoldó
  • Lazító
  • Fájdalomcsillapító
  • Testileg, szellemileg aktívabb, frissebb leszel
  • A kiegyensúlyozottság érzését adja
Mivel a meridiánok mentén történik a kezelés javul a vérkeringés, nyirokkeringés is, ami elősegíti a szervezet méregtelenítését és a salakanyagok eltávolítását. Serkenti a belső szervek működését, stimulálja a vegetatív idegrendszert és egyensúlyt teremt energetikai rendszerünkben. Nyújtásokat és kihúzásokat is alkalmaznak közben, így a masszázs segít megszüntetni izmaink merevségét, kötöttségét. Ezáltal rugalmasabbak, frissebbek és ruganyosabbak leszünk.
Kiknek ajánlott?Elsősorban azoknak, akik ülőmunkát végeznek, sportolóknak, stresszes életet élőknek, reumatikus és ízületi panaszokban szenvedőknek.
Kiknek nem ajánlott?
Nem javasolt magas vérnyomás, szívelégtelenség esetén, nyirokrendszeri probléma esetén, epilepsziásoknak és kismamáknak.
Általános szabály - mint minden más masszázsfajtánál -, hogy egészségi állapotodnak megfelelően válassz, ha szükséges, a masszázs előtt kérd ki szakember véleményét!