-
Thermal Park Egerszalók ***+         Hotel Kapitány **** Sümeg         Family Wellness kedvezményes árak                                                          ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: 06-30 678-0654
-

Tippek és trükkök, hogy ne add fel!


Mindenkiben máskor, más miatt érlelődik meg az elhatározás, hogy lead néhány kilót, változtat az életmódján, vagy éppen többet fog mozogni. Igen ám, az elhatározás megvan, de az biztos, hogy erős szándék is szükséges hozzá, amit aztán ébren is kell tartani.
Számos módszer létezik erre, hiszen a családtagok, egy internetes fórum vagy akár önsegítő könyvek millióknak segítettek már lefogyni. A lényeg tehát azon van, hogy legyen valami segítség, ami túllendít minket a nehezebb időszakokon és erőt ad a folytatáshoz. 
Akár fogyókúráról, akár életmódváltásról, vagy több mozgás beiktatásáról beszélünk, két nehéz dolog van: elkezdeni és megtartani. Egyrészt ismeretes a halogatásos „technika”, amikor valaki mindig holnaptól akar változtatni, másrészt gyakori, hogy valaki belekezd, de elszántsága az első kísértésnél szertefoszlik. Hogyan kerüljük el ezeket a szituációkat?
Összegyűjtöttem néhány ötletet, ami segíthet abban, hogyan vészeld át a nehezét.


Még mielőtt bármibe belekezdenél, fontos tudnod, pontosan mi is a célod: ehhez határozd meg a hosszú távú (pl. le akarok adni 10 kilót vagy izmos, formás combokat szeretnék) és egy rövid távú célt (pl. a héten nem eszem semmi kenyeret vagy háromszor el akarok menni edzeni.) Utána gondold át ezeket a célokat, foglalkozz velük. Ez megadhatja a további motivációt, amikor szükséged van rá. 
A célok megfogalmazásánál arra ügyelj, hogy ne haladják meg a képességeidet, de ugyanakkor túl alacsonyra se rakd a mércét. Kezdj egyszerűbb, szerényebb célokkal, azok elérése erőt ad majd a nagyobbakhoz. Minden eredményt, minden pozitív következményt tudatosítanod kell, hiszen az eredmény jobban ösztönöz, mint bármi más. Az eredmény egyrészt olyan élmény, ami boldogsággal tölt el, másrészt siker is, amire büszkének kell lenned! És van öt tuti tipp, ami segít, hogy a kritikus ponton ne add fel.
Vonjunk be valaki mást is az elhatározásunkba, így egymást kontrollálhatjuk, biztathatjuk, megoszthatjuk tapasztalatainkat, jól sikerült étel- és mozgásreceptjeinket. Rögtön társasági programmá válik a fogyókúra vagy a mozgás, és jó esetben nem ugyanakkor keseredünk el, mint a társunk, így képesek leszünk egymást kihúzni a gödörből.