-
Thermal Park Egerszalók ***+         Hotel Kapitány **** Sümeg         Family Wellness kedvezményes árak                                                          ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: 06-30 678-0654
-

Mit rendeljünk az étteremben, ha fogyókúrázunk?

Ha alacsony szénhidrát- és kalóriatartalmú diétán vagyunk, az még nem azt jelenti, hogy otthon kell ülnünk, és nem mehetünk el étterembe enni.


A legtöbb kevés szénhidrát bevitelen alapuló diéta az Atkins diétán alapul. Ez azonban azt jelenti, hogy az éttermi kínálaton szereplő húsok bármelyikét nyugodtan fogyaszthatja. 



A legtöbb főétel szénhidrátokban szegény – a trükk azonban a dolgoban, az, hogy nem szabad elcsábulnunk olyan extráktól, mint például az ételhez fogyasztott szelet kenyér, vagy más majszolni valók, amelyek cukorban és szénhidrátokban gazdagok. 

Ha egy magára valamit is adó, előkelő étterembe tér be, nyugodtan mondja meg a pincérnek, hogy cukormentes diétán van és elképzelhető, hogy el tudják úgy készíteni az ételét a konyhán, hogy az cukor mentes legyen, pl. ha édesítőszert használnak a dresszinghez, vagy a szószokhoz. 
A gyorséttermekben többnyire azért gondot okoz a választás, de azért ott is lehet találni olyan ételeket, amelyek összeegyeztethetők a fogyókúrával és ezért nem kell végleg törülni ezeket a helyeket sem az életünkből. 

Extra tippek: 
* Fussa át a menüt. Válasszon előételt, főmenüt és salátát, de nézze meg, hogy mindegyik alacsony kalóriatartalmú legyen. Ha ebben biztos, akkor abban is biztos lehet, hogy ez az egy vacsora nem fogja felborítani a diétáját. 

* A kenyeres kosarat az asztal túlsó felébe rakja, hogy ne essen kísértésbe. 

* Ne válasszon olyan salátaönteteket, amelyekben cukor van és helyette inkább olajos öntetet válasszon, vagy olyat, amelyben vörös illetve fehér bor van. 

* A személyzetnek mondja el, hogy hogyan szeretné ételét elkészíttetni. 

Ehet nyugodtan desszertet is. Kérjen sajttálat, de ne egyen süteményt, vagy kekszet. Egy kis fürt szőlő vagy saláta is jöhet még. 








Indiai étterem
Az étkezést kezdje valamilyen fűszeres zöldséggel vagy sült sajttal, és akkor nem fogja elcsábítani a fehér rizs vagy a kenyér. Helyettük inkább a zöldséghez kérjen még egy extra salátát. Ha az étlapon fel van sorolva, hogy miből készül az étel, azért a biztonság kedvéért faggassa ki erről a pincért is, mert elképzelhető, hogy olyan összetevői is vannak, amelyeket már nem írtak oda. Főleg azokat az ételeket kerülje, amelyek burgonyát tartalmaznak.

Kínai étterem
Főleg a sült, gőzölt vagy grillezett ételek közül válasszon, s kérjen hozzájuk mártogatni való mártást. Kerülje a rizst és az édes desszerteket. Ajánlott pl. a tofu, a tojásleves, a sertéshús fokhagymás szósszal, a marhahús kínai gombafejekkel vagy a gőzölt tengeri hal.

Kentucky Fried Chicken
Azokat az ételeket kerülje itt, amelyek barbecue-sak, vagy tésztába vannak csavarva. Ha kétségei támadnak, távolítsa el a bőrt, a tésztát. A legjobbak a sült ételek, rengeteg salátával.

Japán étterem
A legjobb a tengeri moszat saláta, egy kevésbé fűszeres körettel, de óvatosan a teriyaki szósszal, mert sziruppal és cukorral is lehet édesítve. Inkább szójaszószt válasszunk és igyunk antioxidánsokban gazdag zöld teát az étkezéshez.

Pizzéria
A rossz hír az, hogy a pizza egyáltalán nem szénhidrát mentes étel. A jó hír viszont az, hogy a legtöbb pizzériában kiváló salátabár működik, ahol a tésztás saláták kivételével bármelyiket fogyaszthatjuk. De ha mégsem tudunk ellenállni a pizzának, akkor is csak az igazi olasz jellegűt együk meg, amelynek nagyon vékony a tésztája és sok hús vagy zöldség van rajta.

McDonald’s
Itt sajnos nem kerülhetjük el a kalóriákat, mert a legtöbb ételben bizony sok a szénhidrát. De bármelyik hamburgert vagy sajtburgert megehetjük, csak szabadítsuk meg a zsemlétől. A majonéz és a mustár is rendben van, csak arra ügyeljen, hogy ketchupot ne rakjanak a hamburgerbe, mert abban gyakran rengeteg cukor van.