-
Thermal Park Egerszalók ***+         Hotel Kapitány **** Sümeg         Family Wellness kedvezményes árak                                                          ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: 06-30 678-0654
-

Wellness fürdőzés




Azok, akik nem érik be csupán az élménybeszámolókkal, bőségesen válogathatnak a hazai lehetőségek közül.


A wellness szó jelentése: jó közérzet és testi-lelki jólét. Az ebből álló kúra egy olyan gyógymód és egészségmegőrző program, amely alatt nemcsak egyszerűen pihen a résztvevő, hanem megadja magának azt a kényeztetést, amire már régóta vágyik. Olyan élményfürdőket lehet kipróbálni, melyekben ledobhatják magukról a régóta gyűjtögetett idegességet, és elérhetik a teljes relaxációt, valamint a belső harmóniát. A wellness az embert teljes egészében szemléli, nem csak a fizikai erőnlétet és a plusz kilók leadását tartja szem előtt, így ez a testi erőnléten túl, magába foglalja a lelki fittséget is. Ennek megteremtéséhez - a kényeztetés mellett - szükséges még a mozgás és a helyes táplálkozás. Egy hétvégi wellness program megadja arra az esélyt, hogy a résztvevők megtanulják a wellness életmódot, és ezt - a lehetőségekhez képest - otthon is folytassák.





Az élményfürdők mellett, a legtöbb wellness helyen termál-, és gyógyvizek is vannak. Magyarország különösen gazdag termálvizekben, hévízkészlete világviszonylatban is jelentős, Európában egyedülálló. Ezeknek a fürdőknek a vize oldott ásványi anyagokat tartalmaz, ezért gyógyhatásúak, több ilyen víz ivókúrára is alkalmas.

Az ország területén számos wellness és termálvizes szálló és központ található. Az egyik ilyen, a világhírű hévizi tó. Ez Európa legnagyobb természetes vulkáni eredetű gyógytava. Gyakran nevezik a reumások Mekkájának, mivel a tó kéntartalma lehetővé teszi ennek a betegségnek a kezelését. Különleges gyógyereje annak is köszönhető, hogy a tó fenekét több méter vastagságban tőzeggyógyiszap borítja, ami koncentrált hatóanyagtartalmánál fogva, kén- és rádiumtartalma miatt, különleges gyógyértékkel rendelkezik. A tópart közelében azok is biztonsággal fürödhetnek, akik nem tudnak úszni. Vízhőmérséklete 31-38 fok között van évszakoktól függően, így télen is lehet a szabad ég alatt úszkálni benne.